ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кіберполіції пояснили звільнення і поновлення на посаді чоловіка Венедіктової

Чому Колесник після звільнення отримав понад 750 тисяч гривень допомоги, не пояснили.

У Кіберполіції пояснили звільнення і поновлення на посаді чоловіка Венедіктової
Чоловік генеральної прокурорки Ірини Венедіктової Денис Колесник
Фото: скрін відео

У Кіберполіції розповіли про обставини звільнення та поновлення у департаменті чоловіка генпрокурора України Ірини Венедіктової.

Радіо Свобода передає, що в департаменті пояснили, що після звільнення поліцейський має здати посаду, службову документацію, спеціальні засоби, зброю, матеріальні цінності впродовж місяця з дня отримання витягу про звільнення. Таким чином у ДКП аргументували присутність Дениса Колесника на місця роботи після його звільнення.

У відомстві додали, що чоловіку генпрокурорки також довелося приїхати до департаменту для проходження співбесіди на "вакантну посаду заступника керівника ДКП".

Переведення та скорочення посади Колесника у категорію "держслужбовець" пояснили тим, що таким чином підрозділи кіберполіції намагаються наблизити до громадськості "у першу чергу з метою відходу від стереотипу "каральної функції" поліції до надання сервісу".

За інформацією відомства, Колесника звільнили зі служби у Нацполіції 30 вересня "у зв’язку зі скороченням займаної посади, а також наявною вислугою більш як 25 років для призначення пенсії". Також 1 жовтня на його посаду, вже кваліфіковану як "державна служба", оголосили конкурс, на який було подано 11 заяв.

"Для участі у відборі ДКП отримано 11 заяв від охочих кандидатів, однак у співбесіді безпосередньо брали участь всього чотири особи, одна з яких Колесник Д.Ю. За результатами вивчення кандидатів, ураховуючи їхні морально-ділові якості та професійний досвід, Колесника Д.Ю. відібрано як переможця та призначено на посаду заступника начальника Департаменту - начальником 2-го управління (організаційно-аналітичної роботи та забезпечення діяльності)", - йдеться у повідомленні.

Натомість у відомстві не пояснили те, чому Колесник після звільнення отримав понад 750 тисяч гривень допомоги.

В оприлюдненому ввечері 16 листопада розслідуванні Bihus.info йдеться про те, що чоловік генеральної прокурорки Ірини Венедіктової Денис Колесник звільнився з посади в Департаменті кіберполіції Національної поліції України, отримав понад 750 тисяч гривень допомоги і через 10 днів за конкурсом поновився на посаді заступника начальника департаменту кіберполіції. Bihus.info додають що упродовж періоду звільнення авто Дениса Колесника було припаркованим біля роботи упродовж всього робочого дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram