ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві чоловік із вогнепальної зброї тричі вистрілив у поліцейського (оновлено)

Стрілянину відкрив пасажир авто, яке було зупинено правоохоронцями як підозріле. 

Фото: Олександр Білошицький Facebook

У Києві патрульного поліцейського під час зупинки підозрілого авто поранили з вогнепальної зброї. 

Подія трапилася в Святошинському районі. Патруль правоохоронців зупинив машину, після чого її водій і пасажири вибігли з неї, відкрили стрілянину та влучили в поліцейського, повідомили на стронці Поліції Києва в Facebook

"Не дивлячись на поранення, поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю у відповідь та разом з напарником затримав трьох чоловіків, дані яких наразі встановлюються. У одного із пасажирів, який відкрив вогонь на ураження поліцейського, при собі була граната РГД-5 із запалом до неї, пістолет Макарова та набої, які вилучили для подальшого направлення на експертизу. Також у сумці одного із учасників інциденту правоохоронці виявили комплект професійних відмичок та дистанційні рації", – йдеться у повідомленні.

Фото: Олександр Білошицький Facebook

30-річний поліцейський із пораненням ноги госпіталізований до лікарні, загрози його життю немає.

Оновлено. Заступник голови Департаменту патрульної поліції Олександр Білошицький повідомив, що нападник влучив у правоохоронця тричі.

Патруль зупинив авто за порушення ПДР, водій і пасажири в салоні поводилися підозріло. Окрім того, в одного з них патрульні помітили кобуру та рацію. 

Фото: Олександр Білошицький Facebook

"Коли інспектори звертаються до пасажирів — вони раптово вибігають з авто й втікають. Патрульні за ними. Під час переслідування один з втікачів здійснює три постріли у патрульного. Поліцейські у відповідь застосували табельну вогнепальну зброю", - повідомив Білошицький.

Нападників затримали, виявилося, що один з них - у міжнародному розшуку, інший раніше притягувався до відповідальності.

Нагадаємо, що у квітні в Києві чоловік напав на поліцейського і прострілив йому ноги. Правоохоронець помітив підозрілого чоловіка та вирішив прослідкувати за ним, що призвело до конфлікту. Під час бійки порушник дістав зброю і зробив чотири постріли в бік поліцейського. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram