ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві підпалили "теслу" ексглави ОП Богдана, в якій знімався Зеленський (оновлено)

Богдан розцінив підпал його автомобіля як погрозу від влади.

У Києві підпалили "теслу" ексглави ОП Богдана, в якій знімався Зеленський (оновлено)
Фото: Скриншот видео

Близько 3:00 11 серпня в Києві невідомі підпалили автомобіль Tesla, припаркований на вул. Юності у Дніпровському районі. За фактом підпалу розпочато кримінальне провадження.

Згідно з повідомленням столичної поліції, вогнем пошкоджено три транспортні засоби - Tesla і дві припарковані поруч автівки Mazda і Honda, які "належать місцевим мешканцям".

"Слідчо-оперативна група провела огляд місця події. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, слідчі призначать необхідні експертизи", - інформують у поліції.

За даними видання Obozrevatel, Tesla належить колишньому голові Офісу президента України Андрієві Богдану.

За інформацією видання, на дах Tesla поставили сумку з невідомим вмістом. Вона і стала джерелом загоряння.

Постраждалих у результаті інциденту немає.

Оновлення. Колишній очільник Офісу президента Андрій Богдан розцінює підпал його автомобіля як погрозу від влади.

Про це Богдан написав у фейсбуці, наголосивши, що його задекларована Тесла S згоріла вщент, і опублікував відео моменту підпалу з камер спостереження.

"Оскільки це лише черговий момент в ряду кримінальних справ проти мене і моїх друзів і чорнушних хвиль у ЗМІ, я розцінюю це як погрозу від влади", - зазначив ексглава ОПУ.

Богдан зауважив "певний символізм", бо підпал авто стався "рівно пів року з того часу як я щасливим звільнився з посади Керівника Офісу Президента".

"Я розумію, що замовник цього злочину має певний кримінальний досвід, а його співучасники сидять у найвищих владних кабінетах, проте дорогенькі, кризові історії - моя робота. Перекладаю - це Ви зараз бахнули керасінчіку у кастрік)))

Ну що ж, будемо зараз активно виводити Вас на чисту воду і постараємось забезпечити Вас комфортними умовами відбування покарання ( про комфортні - не обіцяю)", - додав він.

Раніше ЗМІ писали, що електричний кросовер Tesla Model X Андрій Богдан купив ще у 2016 році. Цей автомобіль став відомим, оскільки президент Володимир Зеленський позичав його в Богдана для зйомок своїх відеороликів, адресованих народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram