ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Хворий на коронавірус житель Житомира їздив за кордон з туристичною групою і намагався це приховати

56-річний чоловік працює в турфірмі і недавно повернувся з Австрії.

Хворий на коронавірус житель Житомира їздив за кордон з туристичною групою і намагався це приховати
Фото: Lb.ua

Житель Житомира, у якого 19 березня підтвердили інфікування коронавірусом, працює в турфірмі і за кордоном перебував разом з групою туристів.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив виданню Житомир.info.

"Чоловік повертався з-за кордону не з другом і його сином, як він повідомляв раніше, а за кордон він возив цілу групу людей і разом з ними повертався в літаку. Зараз за допомогою соціальних мереж було встановлено, від якої турфірми вони їздили, де вони були, і на ранок обіцяють встановити все коло осіб, з якими інфікований контактував. За словами пацієнта, він сам був на самоізоляції, але невідомо, чи були на самоізоляції всі люди з групи, які з ним поверталися з-за кордону. Він цю інформацію приховував", - повідомляє видання.

Для збору інформації про членів туристичної групи, чисельність якої поки не відома, будуть залучені працівники поліції і Служби безпеки України.

Сухомлин на своїй сторінці в Facebook написав, що пацієнт перебуває в інфекційному відділенні лікарні №1 в Житомирі. Через те, що зараженому не сподобалися умови перебування в боксі, мер міста сам вирішив його провідати.

Раніше повідомлялося, що кількість підтверджених випадків COVID-19 в Україні за добу зросла з 16 до 21.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram