ГоловнаСуспільствоВійна

6 березня біля Кримського на Донбасі загинув лейтенант Дмитро Фірсов

93-тя ОМБр "Холодний Яр" втратила п'ятого бійця за ротацію.

6 березня біля Кримського на Донбасі загинув лейтенант Дмитро Фірсов
Командир взвода 93-й омбр "Холодный Яр" Дмитрий Фирсов
Фото: facebook.com/93-тя ОМБр Холодний Яр

Під час виконання бойового завдання на Донбасі загинув командир взводу 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Дмитро Фірсов з позивним "Фірс".

Про це повідомляється на офіційній сторінці 93-ї ОМБр в фейсбуці.

"Із великим сумом та болем в серці ми повідомляємо, що сьогодні 93-тя бригада "Холодний Яр" вп'яте за цю ротацію втрачає бійця! Під час виконання бойового завдання віддав своє життя командир взводу механізованого батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов з позивним "Фірс". Він загинув від мінно-вибухової травми, несумісної з життям. 5 січня йому виповнилося 40 років", - йдеться в повідомленні.

Дмитро Фірсов
Фото: facebook.com/93-тя ОМБр Холодний Яр
Дмитро Фірсов

До війни Дмитро Фірсов разом з родиною жив у Донецьку. Після вторгнення Росії на схід України він став захищати рідне місто, а його сім'я перебралася до Вінниці.

Спочатку "Фірс" був добровольцем батальйону "Донбас", а через кілька місяців став до лав 93-ї механізованої бригади. Побратими кажуть, що бригада стала для загиблого бійця рідною домівкою, а в рядку "домашня адреса" він зазначав номер військової частини.

Під час російсько-української війни на Донбасі Дмитро Фірсов, зокрема, допомагав з евакуацією українських військових з Іловайського котла. За час служби він вже пережив один підрив на БМП протитанковою міною. Тоді Дмитро отримав контузію.

Ховати загиблого будуть у понеділок, 9 березня, у Вінниці, де зараз живе його сім'я. Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 в Будинку офіцерів.

Як повідомлялося, 6 березня біля села Кримське в Новоайдарському районі Луганської області через наїзд БМП на вибуховий пристрій загинув військовий, ще троє були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram