ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновникам ГУ ДПС у Харківській області повідомлено про підозру, - Фільчаков

Державі завдано збитків майже на 2,8 млн гривень.

Чиновникам ГУ ДПС у Харківській області повідомлено про підозру, - Фільчаков
Фото: пресс-служба прокуратуры

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), особі, яка займає керівну посаду в ГУ ДПС у Харківській області.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, встановлено, що посадові особи ГУ ДПС у Харківській області умисно не виконували судових рішень, а також неналежно виконували свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них. Їхні дії призвели до стягнення з державного бюджету України майже 2,8 млн грн пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ одному з харківських ТОВ.

Зокрема, начальник одного з відділів ГУ ДПС у Харківській області навмисне не вносив у податкову базу даних відомості про ухвалені судом рішення. Відповідно, не виконував судові рішення про стягнення з державного бюджету України на користь вказаного ТОВ суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 4 млн грн. Це призвело до нарахування і стягнення з державного бюджету України на користь вказаного підприємства майже 2,8 млн грн пені.

При цьому його керівник не проконтролював виконання судових рішень своїми підлеглими, що також призвело до зазначених наслідків.

Зараз вирішується питання про відсторонення підозрюваних від займаних посад і обрання щодо них запобіжного заходу.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві. Оперативний супровід здійснює Східний відділ УВБ ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram