ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області чиновник лісгоспу попався на незаконній вирубці лісу на 11 мільйонів гривень

Чиновник незаконно видав дозволи на вирубку 9 тис. сосен.

У Луганській області чиновник лісгоспу попався на незаконній вирубці лісу на 11 мільйонів гривень
Архивное фото
Фото: grinchenko-inform.kubg.edu.ua

Одному з керівників державного підприємства "Кремінське лісомисливське господарство" повідомили про підозру відразу за двома статтями КК України. Правоохоронці встановили його причетність до незаконної вирубки лісу на території природно-заповідного фонду. Про це повідомив пресцентр Нацполіції. 

Встановлено, що впродовж 2015-2018 років за відсутності лімітів і дозволів на спеціальне використання природних ресурсів на цій території було видано лісорубні квитки на проведення суцільної вирубки дерев.

Унаслідок порушення чиновником чинного законодавства було незаконно зрубано 9 тис. сосен. Державі завдано збитків на суму понад 11 мільйонів гривень.

16 січня слідчі прокуратури Луганської області повідомили чиновнику про підозру. Йому інкримінують злочини за ст. 246 (незаконна вирубка лісу) і ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в листопаді в Харківській області вісьмом працівникам лісництва оголосили про підозру в розтраті державного майна на суму понад 98 млн гривень. Вони незаконно вирубали близько 18 тисяч дерев. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram