ГоловнаСуспільствоЖиття

Фігуранту справи про вбивство Веремія не продовжили запобіжний захід через відмову від адвоката

Термін арешту закінчується на початку січня.

Фігуранту справи про вбивство Веремія не продовжили запобіжний захід через відмову від адвоката
Фото: Катерина Серко

У суботу в Шевченківському районному суді Києва мали розглянути продовження терміну арешту для Павла Бялая, якого слідство вважає правою рукою Юрія Крисіна. Він фігурує в справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія вночі проти 19 лютого 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Засідання традиційно для останніх двох місяців почалося з відводів. Адвокат Віталій Штомпель знову заявив відвід головній судді Тетяні Левицькій, але його відхилили.

Після цього обвинувачений Бялай заявив відвід прокурору Юлії Малашич, аналогічний тому, який був озвучений на попередньому продовженні запобіжного заходу. Його теж залишили без розгляду.

Тоді Бялай спробував домогтися перенесення засідання через неявку його третього адвоката, яка вдруге поспіль не прийшла на засідання. Штомпель зауважив, що вона була присутня в залі й нібито приходила для розірвання договору з Бялаєм.

Потім обидва адвокати, що залишилися, Віталій Штомпель і Олена Шаповал взяли самовідвід, мотивуючи це тим, що суд обмежив їхні виступи всього 5 хвилинами. Вони заявили, що в такому разі вважають себе некомпетентними й беруть самовідвід. Суд відповів, що це не є законною підставою для відводу.

Тоді сам Бялай заявив відвід обом захисникам.

"У зв'язку з неявкою іншого захисника, яка була перед засіданням у залі та самовільно до його початку покинула засідання - прошу разом з вирішенням питання про прийняття відмови від захисників залучити адвоката з БПП [безоплатної правової допомоги] для однієї процесуальної дії, оскільки терміни запобіжного заходу закінчуються 3 січня 2020 року", - заявила своєю чергою прокурор Юлія Малашич, адже без адвоката обвинуваченого розглядати справу неможливо.

Але наприкінці засідання виявилося, що Бялай залучив ще одного свого адвоката, який на засідання не з'явився.

Тому після виходу з дорадчої кімнати суд прийняв відмову обвинуваченого від захисників і призначив наступне засідання на понеділок, 23 грудня.

Нагадаємо, що, за версією слідства, Бялай стріляв у автомобіль таксі, у якому їхав журналіст В'ячеслав Веремій уночі з 18 на 19 лютого 2014 року. Так звані "тітушки" зупинили таксі, витягли з нього журналіста Веремія й Олексія Лимаренка. Спочатку їх жорстоко побили, а потім вистрілили у Веремія.

Безпосередньо у Веремія стріляв інший учасник групи "тітушок" - Джалал Алієв, який тепер переховується.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram