ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Веремія

Наступне засідання щодо суті справи відбудеться 22 січня.

Апеляційний суд залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Веремія
Веремий Вячеслав
Фото: scorbim.ru

Київський апеляційний суд залишив під вартою Павла Бялая, фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, який загинув під час Революції Гідності.

Таке рішення ухвалила сьогодні колегія суддів під головуванням судді Василя Полосенка, відхиливши скаргу захисту Бялая на рішення Шевченківського районного суду від 5 листопада 2019 року про продовження терміну утримання його під вартою.

Прокурор у справі Юлія Малашич у коментарі LB.ua сказала, що вважає рішення хорошим знаком.

"Річ у тому, що сьогодні розглядали рішення, дія якого закінчилася. Зазвичай, в такому випадку апеляційний суд закриває справу. Але суд, взявши до уваги докази щодо наявності ризиків, перелічених мною, а також невідповідність апеляційної скарги нормам КПК, відмовив щодо суті справи", - сказала вона.

Прокурор додала, що наразі оголосили тільки коротке рішення, і мотивація суду невідома. "Але сама відмова закрити провадження - хороший показник", - вважає Малашич.

Під час розгляду прокурор також нагадала, що Бялай вже переховувався від слідства і був оголошений в розшук. Останнє рішення продовжує запобіжний захід Бялаю до 20 лютого 2020 року.

Наступне засідання щодо суті справи відбудеться 22 січня.

Нагадаємо, 23 грудня Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурора у справі Юлії Малашич про продовження запобіжного заходу Павлу Бялаю на два місяці. Під час розгляду справи адвокат Бялая, отримавши відмову на свої клопотання, плакала і просила викликати швидку. До цього Бялай відмовлявся від адвокатів.

Павла Бялая затримали 9 березня 2017 року в квартирі його дівчини. Його звинувачують за п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою), ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ст. 340 (перешкоджання зібранням), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі. Сторона обвинувачення зібрала 13 томів матеріалів справи, а також 37 гігабайт відео- та аудіозаписів.

За версією слідства, Бялай стріляв в автомобіль таксі, в якому їхав журналіст В'ячеслав Веремій в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Так звані "тітушки" зупинили таксі, витягли з нього журналіста Веремія та Олексія Лимаренка. Спочатку їх жорстоко побили, а потім вистрілили у Веремія.

За версією слідства, безпосередньо у Веремія стріляв інший учасник групи "тітушок"  - Джалал Алієв, який зараз переховується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram