ГоловнаПраво

Верховний Суд залишив без змін рішення щодо засудженого за вбивство, який втік із зали суду

Обвинуваченого засуджено на 12 років.

Верховний Суд залишив без змін рішення щодо засудженого за вбивство, який втік із зали суду
Фото: argumentua.com

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду не задовольнив касаційних скарг засудженого з міста Прилуки та його захисників, яким він визнаний винним у вбивстві. Про це повідомила пресслужба Верховного Суду.

Зокрема, йдеться про рішення Деснянського районного суду Чернігова від 16 жовтня 2018 року та Київського апеляційного суду від 9 квітня 2019 року.

Згідно з вироком чоловік був визнаний винним у тому, що, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, під час конфлікту, що виник на ґрунті неприязних стосунків зі знайомим, вистрілив йому в ділянку голови з гладкоствольної мисливської зброї. Потерпілий помер на місці події.

Підозрюваний був засуджений за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу до покарання у вигляді позбавлення волі на термін 12 років. Апеляційний суд залишив вирок без змін.

За даними LB.ua, йдеться про Леоніда Труша, який під час перебування колегії суддів Київського апеляційного суду в нарадчій кімнаті втік із зали суду. І лише 25 травня 2019 року, за повідомленням прокуратури Чернігівської області, його затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram