ГоловнаСуспільствоПодії

Оприлюднено відео побиття поліцією затриманих під Радою

Поліцейські били лежачих затриманих ногами і руками.

Журналістам вдалося зняти, як поліція б'є затриманих за своїм кордоном поруч із мітингом, який проходив біля стін Верховної Ради 17 грудня.

Відео оприлюднено на сторінці медіакомпанії Інфокор у фейсбуці.

"Правоохоронці під Верховною Радою били вже затриманих протестувальників і напали на журналіста ІНФОРМАТОРа", - йдеться в повідомленні.

"Там праворуч від входу в Раду для преси ці два буси, вони за них тягли затриманих і їх там били ногами і руками вже лежачих. І поруч, до речі, якраз якісь діти проходили, походу, на екскурсію в Раду", - написав у коментарі до відео його автор Дмитро Шутаєв.

Нагадаємо, під час зіткнень під Верховною Радою 17 грудня постраждали 17 правоохоронців - у них легкі травми. Також відомо про постраждалих з боку учасників акції.

Перша бійка сталася біля готелю "Київ", друга - біля парламенту. Учасниками сутички стали представники "Національного корпусу". Вони вступили в бійку з Національною поліцією, яка завадила проїзду агітмашини до Верховної Ради і пронесенню наметів.

Повідомлялося, що правоохоронців били кийками і забризкували газом, через що декому довелося промивати очі. Також постраждали кілька журналістів.

Поліція затримала 26 учасників сутичок. До вечора всіх затриманих відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram