ГоловнаСуспільствоЖиття

The New York Times опублікувало матеріал з картою України без Криму

Посольство України в США закликало редакторів виправити цю помилку.

Американське видання The New York Times опублікувало матеріал "A Disgraced Ukrainian Oligarch's Bizarre Ski Resort Plan" з картою України без Криму. Про це у фейсбуці повідомило посольство України в США і закликало виправити цю помилку.

Фото: nytimes

"Посольство вкотре звернулося до редакторів видання The New York Times із закликом не допускати помилок у зображенні Криму на карті України і не грати на руку російській інформаційній пропаганді", - сказано в повідомленні.

У посольстві також підкреслили, що розраховують на оперативну реакцію журналістів "впливового видання, яке покликане доносити до американської та світової громадськості правду".

Оновлення. The New York Times додало пунктир на карту і написало: "Попередня версія цієї статті містила карту України, яка передбачала, що вона була відокремлена від Криму. На карті мали б бути позначені пунктирною лінією межі ділянки, анексованої Росією 2014 року".

Нагадаємо, в червні 2018 року посольство офіційно зверталося до редакції американського видання Bloomberg через некоректне позначення Криму на карті. Після звернення ресурс видалив цю карту зі свого сайту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram