ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу за фактом погроз Портнова журналістам "Радіо Свобода"

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за двома статтями.

Поліція відкрила справу за фактом погроз Портнова журналістам "Радіо Свобода"
Андрей Портнов
Фото: Макс Требухов

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз ексзаступника Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова на адресу журналістів "Радіо Свобода". Про це сказано у фейсбуці Нацполіції.

"Слідчі почали розслідування за фактом висловлювань Андрія Портнова на адресу журналістів "Радіо Свобода", - наголошено в повідомленні.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і за ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу.

Зокрема, Портнов у своєму Telegram-каналі оприлюднив номерні знаки автомобілів журналістів.

"Усі, хто їх знайде, мають право спіймати за вухо і дати жорстку відсіч", - написав він.

Нагадаємо, раніше Портнов виклав у своєму телеграмі персональні дані водія знімальної групи «Схем» за те, що редакція готує розслідування впливу і зв'язків колишнього чиновника з новою українською владою. Серед опублікованого - захищена інформація: повні паспортні дані та домашня адресу водія, номери його авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання.

Крім того, Портнов заявив, що з кінця жовтня він є ведучим телеканалу "112 Україна", і пригрозив притягненням за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності) і 182 (незаконне збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу) КК журналістам "Радіо Свобода" в разі перешкоджання його журналістській діяльності.

Зазначимо, під час президентства Януковича Портнов був заступником голови АП, брав участь у написанні т.зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну й оселився у Відні.

19 травня, за два дні до інавгурації президента Зеленського, Портнов повернувся в Україну і навіть отримав посаду в Київському університеті імені Шевченка, але через студентський протест одразу втратив її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram