ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Харківській області зафіксовано другий випадок дифтерії

"Перший був наприкінці жовтня, другий - учора".

У Харківській області зафіксовано другий випадок дифтерії
Наталья Куфтерина
Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області зафіксовано другий випадок дифтерії.

Про це повідомила на брифінгу у вівторок заступниця директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Наталія Куфтеріна.

"Протягом 7 років у Харківській області не було жодного випадку захворюваності на дифтерію. Зараз зареєстровано два випадки: перший був наприкінці жовтня, другий - учора, і цей випадок ще не підтверджений лабораторно", - цитує Куфтеріну пресслужба обладміністрації.

Обласна влада закликала місцевих жителів зробити щеплення проти дифтерії.

"Вакцинація проводиться як дітям, так і дорослим. На сьогодні вакцина є в центрах первинної медицини, на складі інфекційної лікарні", - сказала вона.

В області є 96,9 тис. доз вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця із цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДП). Також є 975 доз анатоксину для профілактики дифтерії та правця (АДП) і 313 665 доз анатоксину для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену (АДП-м).

Нагадаємо, що з початку жовтня випадки дифтерії зафіксували відразу в декількох регіонах України, в тому числі в Києві, Закарпатській, Тернопільській і Харківській областях.

При цьому міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька наполягає, що про епідемію дифтерії поки що не йдеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram