ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Студенти з Києва масово отруїлися на форумі в Маріуполі

16 осіб були госпіталізовані для надання медичної допомоги.

Студенти з Києва масово отруїлися на форумі в Маріуполі
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

У Маріуполі 29 жовтня отруїлася група студентів Української академії лідерства, які брали участь у молодіжному форумі "Кожне завтра починається вже сьогодні".

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

"300 молодих людей у віці від 17 до 27 років прибули у м. Маріуполь з м. Києва для участі в молодіжному форумі "Кожне завтра починається вже сьогодні" і протягом дня тричі вживали їжу, приготовлену для них на замовлення організаторів заходу одним з місцевих комунальних підприємств", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ввечері в пансіонаті "Урзуф" молодь почала скаржитися на погіршення самопочуття, нудоту, запаморочення, діарею і біль в животі. Після огляду лікарями в пансіонаті 16 студентів терміново доставили в міську лікарню №4 Маріуполя, де їм була надана перша медична допомога і зараз всі постраждалі з лікарні виписані.

Під час огляду приміщення харчоблоку із залученням фахівців Держпродспоживслужби, де виготовлялися страви для харчування учасників заходу, були відібрані зразки харчових продуктів, питної води, змиви з рук обслуговувального персоналу, технологічного обладнання, меблів та інвентарю для проведення бактеріологічного обстеження патогенної флори. Також вилучено посадові інструкції кухарів, технологічні картки та меню.

За цим фактом занесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) КК України.

Вживаються всі необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння людей та притягнення винних у цьому осіб до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram