ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Ужгород доставили вісім флаконів сироватки від дифтерії

Сироватку привезли із сусідніх областей.

В Ужгород доставили вісім флаконів сироватки від дифтерії
В Ужгород доставили восемь флаконов сыворотки от дифтерии
Фото: twitter.com/whoyemen

У зв'язку з спалахом дифтерії в Ужгород доставили вісім флаконів сироватки дифтерійного антитоксину. Про це повідомляє пресслужба Закарпатського обласного центру здоров'я.

"В Ужгород спецтранспортом доставили вісім флаконів дифтерійного антитоксину. По три дали Львівській і Чернівецькій області, два - Івано-Франківській", - повідомили в центрі здоров'я.

Відзначається, що ще 100 флаконів препарату придбала Індія. На цей час перевіряється наявність реєстрації сироватки на території України. В разі, якщо препарат буде відповідати всім вимогам, то його доправлять до Ужгород 30 жовтня на літаку.

Крім цього, медики розповіли, що стан хворих на дифтерію залишається стабільним. Нових випадків захворювання не зафіксували.

Нагадаємо, в Ужгороді зафіксували 15 випадків дифтерії, через що в Ужгородському університеті припинили навчальний процес. До цього дифтерії в Закарпатській області не було з 2011 року. Раніше в Україні було зареєстровано два підтверджених випадки захворювання на дифтерію - в Хмельницькій і в Луганській областях. 24 жовтня випадок дифтерії підтвердили в Києві - захворіла 9-річна дитина, мати якої раніше відмовилася від щеплень.

Вчора повідомлялося, що в Тернопільській області підтвердили випадок дифтерії у 47-річного щепленого чоловіка. Хворий зробив щеплення два роки тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram