ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Ужгородському університеті через дифтерію припинили освітній процес

15 студентів госпіталізовано через дифтерію, з них четверо - хворі.

В Ужгородському університеті через дифтерію припинили освітній процес
Фото: www.nbuv.gov.ua

Станом на 24 жовтня діагноз "дифтерія" встановлено чотирьом студентам Ужгородського національного університету. Щоб не допустити подальшого поширення дифтерії, у виші припинили освітній процес.

Про це повідомив директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта, передає Укрінформ.

"Станом на сьогодні на Закарпатті 15 госпіталізованих, з них четверо хворих. Інші кваліфіковані як носії. Чотирьом введено по 20 тисяч одиниць протидифтерійної сироватки", - сказав Курпіта.

За словами Курпіти, перерозподілені в Закарпатті 20 флаконів протидифтерійної сироватки повинні бути доставлені в область до кінця тижня. Разом з ними у всіх регіонах України є в наявності 192 флакони препарату.

Ситуація із захворюванням, наголосив директор ЦГЗ, класифікована як ситуація локального змісту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ужгороді зафіксували перший з 2011 року випадок дифтерії. Хворий - студент, який приїхав з Індії. Він захворів 8 жовтня, до лікарів пішов 11 жовтня, а після отримання результатів бакпосіву його поклали в Закарпатську обласну інфекційну лікарню. Це було 17 жовтня. Наступного дня діагноз "дифтерія" було підтверджено остаточно.

Раніше в Україні були зареєстровані два підтверджених випадки захворювання на дифтерію - у Хмельницькій і в Луганській областях. Сьогодні випадок дифтерії підтверджено в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram