ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міністр охорони здоров'я вирішила звільнити всіх радників

"Я не підозрювала, що в суспільстві будуть сприймати, що кожен радник - це ще один міністр".

Міністр охорони здоров'я вирішила звільнити всіх радників
Фото: Макс Левин

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька вирішила звільнити всіх радників. Про це вона розповіла в інтерв'ю BBC.

"Сьогодні ми підпишемо наказ і скасуємо всіх радників, їх більше не буде. У такій формі, як вони були, радників більше не буде", - сказала міністр.

При цьому, за її словами, будуть працювати експерти офісу реформ - групи по три-п'ять осіб, які будуть готувати аналітику і матеріали.

Вона повідомила про звільнення радників у відповідь на питання про те, чому поки в Міністерстві охорони здоров'я закликають вакцинуватися від дифтерії, радниця міністра Ольга Голубовська поширює чутки про те, що закуплені вакцини неякісні - нібито там мало дифтерійного компонента і немає досліджень їх безпечності.

При цьому міністр зазначила, що буде використовувати знання різних фахівців, але це відбуватиметься в іншій формі і статусу радників ніхто вже не матиме.

"Для мене розуміння радників є таким, що якщо я щось запитала, мені дають інформацію. Те, що зараз відбувається в медіа з різними особами і як їх сприймає суспільство - для мене це було дивним. Радник - це моя внутрішня історія. Я не підозрювала, що в суспільстві будуть сприймати, що кожен радник - це ще один міністр. Так не повинно бути, але так завжди було. Кожен, хто приходив від міністра і говорив, що я його радник, він сприймався як ще одні вуста, ще одні очі", - заявила Скалецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram