ГоловнаСуспільствоЖиття

Міська влада не бачить загрози здоров'ю киян у зв'язку з задимленістю повітря, - Пантелєєв

"Ситуація не є критичною настільки, щоб вживати особливих заходів".

Міська влада не бачить загрози здоров'ю киян у зв'язку з задимленістю повітря, - Пантелєєв
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Задимленість повітря, яку спостерігають кияни в останні чотири дні, пов'язана з пожежами навколо Києва.

Про це сьогодні на пресконференції в Києві розповів заступник київського міського голови Петро Пантелєєв, передає кореспондент LB.ua.

За словами Пантелєєва, горять трава-сухостій і торфовища, також була пожежа на несанкціонованому звалищі сміття.

"Погашено 71 пожежу на площі 600 га", - сказав Пантелєєв. Він також запевнив, що пожежа на звалищі під Гнідином (Бориспільський район), було ліквідовано 11 вересня.

Заступник мера також зазначив, що міська влада моніторить стан повітря в столиці і ситуація не є критичною настільки, щоб вживати особливих заходів.

"Рішення про закриття навчальних закладів не приймається", - сказав Пантелєєв.

За словами чиновника, для моніторингу ситуації з якістю повітря в столиці, КМДА користується даними замірів київської геофізичної обсерваторії, а також пересувних пунктів Київської служби порятунку. Перевищень показників за продуктами горіння зафіксовано не було. За його словами, були разові перевищення показників за аміаком, які і можуть давати неприємний запах.

Основні рекомендації чиновників зводяться до таких: якщо ви відчуваєте неприємний запах, потрібно зачинити вікна, зробити вологе прибирання, менше бувати на відкритому повітрі.

Також начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований зазначив: якщо ситуація з задимленістю повітря буде змінюватися, то Адміністрація сформулює спільну позицію з медиками.

Представники КМДА також згадували, що використовують для аналізу ситуації дані вимірів від районних лабораторних центрів системи Міністерства охорони здоров'я (колишні СЕС). Але в одному з таких центрів на Лівому березі столиці LB.ua запевнили, що планові заміри повітря виконують щомісячно і щоквартально, і у вересні позапланових досліджень якості повітря не проводили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram