ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області судитимуть чотирьох лікарів через смерть неповнолітнього

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні вже направлено до суду.

У Житомирській області судитимуть чотирьох лікарів через смерть неповнолітнього
Фото: Макс Требухов

У Житомирській області судитимуть чотирьох лікарів районної лікарні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків через смерть 16-річного підлітка 2015 року. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

У травні 2015 року із місця ДТП бригада швидкої допомоги доправила в райлікарню 16-річного місцевого жителя в тяжкому стані із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, травматичним шоком, множинними саднами голови, рук, ніг.

Того ж дня неповнолітнього оглянув консиліум лікарів у складі чергового лікаря-хірурга, в.о. начмеда (вона ж завідувачка дитячим відділенням - педіатр) і лікаря-анестезіолога.

Наступного дня, під час чергування вже іншого лікаря-анестезіолога, у відділенні інтенсивної терапії стан хворого погіршився і він помер.

За результатами проведених експертиз встановлено, що лікарі не виконали вимог клінічного протоколу надання медичної допомоги: неналежно провели діагностику й обстеження, не поставили вчасно правильний діагноз, при цьому хворого не госпіталізували в спеціалізоване відділення стаціонару.

У результаті трьох лікарів, які проводили консиліум і чергового лікаря-анестезіолога звинувачують за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Звинувачувальний акт у кримінальному провадженні спрямовано в Красноармійський районний суд.

Нагадаємо, у квітні 2018 року в Каховці засудили лікаря за смерть трирічного хлопчика на операційному столі. Лікар під час проведення операції з видалення апендициту у дитини 2012 народження ввів йому вп'ятеро більшу дозу знеболювального, від чого дитина померла на операційному столі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram