ГоловнаСуспільствоЖиття

КП "Плесо" не рекомендує купання на всіх муніципальних пляжах Києва

Проби води відкритих водойм станом на 5 серпня не відповідають вимогам Державних санітарних правил.

КП "Плесо" не рекомендує купання на всіх муніципальних пляжах Києва
Фото: kyivcity.gov.ua

Комунальне підприємство "Плесо" не рекомендує купання на всіх 14 муніципальних пляжах Києва станом на 12 серпня. Про це зазначено на сайті підприємства.

На всіх пляжах вивішено жовтий прапор (купатися не рекомендується). Подібні статуси визначаються за результатами проб води.

Згідно з інформацією Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Києві, досліджені проби води відкритих водойм станом на 5 серпня 2019 року не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів.

Серед виявлених невідповідностей Держспоживслужба виокремлює перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) на пляжах "Венеція", "Веселка" "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмісна Слобідка", "Веселка", "Тельбін", "Центральний", "Троєщина" і "Чорторий".

На пляжі "Чорторий" також зафіксовано наявність на поверхні води дрібних водоростей.

Також не відповідає вимогам водневий показник пляжу "Веселка" і біохімічна потреба в кисні (БПК 5) на пляжах "Веселка" і "Тельбін".

Нагадаємо, цього року вісім столичних пляжів отримали екологічні сертифікати - міжнародну нагороду "Блакитний прапор". Серед них сім муніципальних пляжів: "Веселка", "Венеція", "Галерна" та "Молодіжний", "Дитячий", "Золотий" і "Пуща-Водиця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram