ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти скоротить кількість заяв абітурієнтів на бюджет до п'яти з 2020 року

П'ять заяв можна буде подати на п'ять різних спеціальностей.

Міносвіти скоротить кількість заяв абітурієнтів на бюджет до п'яти з 2020 року
Фото: Владислав Мусиенко

Міністерство освіти і науки має намір скоротити кількість заяв на бюджет, які абітурієнти зможуть подавати до вишів до п'яти з 2020 року. Про це заявила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич на пресконференції за підсумками вступної кампанії.

"Можу анонсувати, що як висновок цієї кампанії ми вважаємо, що наступного року ми внесемо зміни в умови прийому, і буде доцільним залишити тільки 5 можливих заяв на бюджет. Ви знаєте, що абітурієнт міг подати 7 заяв на 4 спеціальності. Тепер ми спеціальності взагалі не будемо обмежувати. Ось є 5 заяв - ви можете подати їх на 5 спеціальностей", - сказала вона.

За словами Гриневич, цьогоріч було більше абітурієнтів, але менша кількість заяв, що свідчить про те, що вони були більш сфокусовані на бажаних вузах і спеціальностях.

Нагадаємо, в Міністерстві освіти і науки назвали найпопулярніші спеціальності та вищі навчальні заклади серед абітурієнтів у 2019 році. У топ 5 спеціальностей увійшли: філологія, право, менеджмент, комп'ютерні науки, середня освіта. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram