ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Харкова завершила розслідування у справі банди, яка грабувала інкасаторів

Злочинцям "світить" до 15 років в'язниці.

Поліція Харкова завершила розслідування у справі банди, яка грабувала інкасаторів
Фото: www.sbu.gov.ua

Національна поліція Харківської області завершила розслідування щодо 5 учасників банди, котрі грабували інкасаторські автомобілі ПриватБанку. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

Досудове розслідування встановило, що протягом 2014-2016 років члени озброєної банди, до складу якої також входив співробітник одного з територіальних органів СБУ, вчинили серію розбійних нападів на інкасаторські автомобілі АТ КБ «ПриватБанк» і заволоділи грошовими коштами на суму понад 10 млн грн.

Троє бандитів у березні цього року мали намір пограбувати головлікаря однієї з лікарень Києва шляхом закладки і підриву самостійно виготовленого вибухового пристрою в під'їзді житлового будинку. Під час цього злочину, на щастя, ніхто не загинув, постраждала одна людина.

Протягом санкціонованих обшуків у приміщеннях, якими користувалися члени банди, в Києві і Харківській області вилучено близько 10 тис. бойових патронів, 2 кг вибухових речовин (пластиду), більш ніж 20 гранат Ф-1, десятки одиниць зброї, саморобних патронів тощо.

27 червня 2019 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували до суду, зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram