ГоловнаСуспільствоВійна

Волкер: РФ повинна відвести важке озброєння і роззброїти бойовиків на Донбасі

"Хороший крок з боку України в Станиці Луганській. Тепер черга Росії..."

Волкер: РФ повинна відвести важке озброєння і роззброїти бойовиків на Донбасі
Курт Волкер
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вітає початок розведення сил і засобів біля Станиці Луганської й очікує від Росії виконання своєї частини зобов'язань.

Про це він написав на свої сторінці у Тwitter.

"Хороший крок з боку України в Станиці Луганській. Тепер черга Росії піти на взаємні подальші кроки для забезпечення припинення вогню, включно з відведенням важкого озброєння і роззброєнням незаконних збройних формувань", - написав Волкер.

Нагадаємо, в середу, 26 червня, в районі Станиці Луганській почалося розведення сил, узгоджене 2016 року.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - Петровського, Золотого і Станиці Луганської. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбувся лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського - 7 жовтня 2016 року. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на зазначеній ділянці постійно зривалося.

У суботу, 8 червня, російська сторона зірвала домовленості про розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської, яке було заплановано на 16 червня 2019 року. Бойовики обстріляли населений пункт зі стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram