ГоловнаСуспільствоЖиття

Епіфаній відповів Філарету: "Особисто я перед Собором ніяких обіцянок не давав"

Митрополит заявив, що в ПЦУ немає розколу.

Епіфаній відповів Філарету: "Особисто я перед Собором ніяких обіцянок не давав"
Епифаний
Фото: Макс Левин

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній відповів на слова почесного патріарха Філарета, який звинуватив його в порушенні домовленостей, досягнутих у рамках Об'єднавчого собору 15 грудня 2018 року.

Про це він заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі.

"В останні дні звучало багато заяв, але в ПЦУ немає розколу. Ми поважаємо Святійшого патріарха Філарета, який багато зробив, щоб українська церква стала автокефальною. Але думки окремих архієреїв не демонструють позиції всієї церкви", - сказав Епіфаній.

Він також заявив, що не давав жодних обіцянок Філаретові перед Об'єднавчим собором.

"Особисто я перед Собором ніяких обіцянок не давав... Остання домовленість 14 грудня перед Собором була викладена на папері без моєї присутності. Це була остаточна позиція. Кожен, можливо, думав про своє, але врешті-решт усі домовленості завершуються чим? Підписанням документів. Тому зараз говорити про те, що хтось комусь десь обіцяв - недоречно", - сказав глава ПЦУ.

Нагадаємо, раніше почесний патріарх ПЦУ Філарет заявив, що керувати ПЦУ мав би він, а не Епіфаній, що йому нібито обіцяли перед Об'єднавчим собором. Він продовжує називати себе патріархом і стверджувати, що Київський патріархат, який влився в ПЦУ, досі існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram