ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура затвердила обвинувальний акт соцінспекторці, яка допустила смерть 3-річного хлопчика

Старший інспектор ювенальної превенції відклала звернення про насильство над дитиною, а через два тижні хлопчик уже помер.

Прокуратура затвердила обвинувальний акт соцінспекторці, яка допустила смерть 3-річного хлопчика
Фото: rusexpert.nl

Прокуратура Харківської області затвердила обвинувачення 30-річній старшій інспекторці ювенальної превенції одного з районних відділів поліції, через недбальство якої помер трирічний хлопчик. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

15 квітня в Жовтневому районному суді відбудеться підготовче засідання в цій справі. Інспекторку звинувачують у несумлінному виконанні службових обов'язків, що призвело до смерті трирічного хлопчика. У разі обвинувального вироку жінці загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, дитина загинула восени 2017 року. У вересні родичі загиблого хлопчика повідомили в соцслужби про ймовірне застосування насильства до дитини. Інспектор, яка мала перевірити інформацію, не зробила цього, і розглянула повідомлення тільки через два тижні. Дитина до цього часу вже загинула.

Правоохоронці з'ясували, що хлопчика і його брата систематично бив батько. Мати при цьому була, але нічого не робила. Як встановили експерти, дитина померла від голоду і постійного фізичного і психологічного насильства, яке тривало понад рік.

Батьки загиблої дитини вже відбувають покарання. Батька засудили до десяти років позбавлення волі, матір - до восьми. Також триває судовий розгляд кримінальної справи щодо директора районної служби у справах дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram