ГоловнаСуспільствоОсвіта

Відкрилася реєстрація на премію для вчителів з призом 250 тис. гривень

Переможець Global Teacher Prize Ukraine 2019 також отримає рік безкоштовного навчання і поїздку на освітній форум у Дубаї.

Відкрилася реєстрація на премію для вчителів з призом 250 тис. гривень
Победитель премии в 2018 году - Александр Жук из Запорожья
Фото: скриншот видео

Міносвіти оголосило початок реєстрації вчителів на участь у національній премії Global Teacher Prize Ukraine 2019. Учитель може подати заявку самостійно або його можуть номінувати учні, їхні батьки, колеги або інші особи, які вважають педагога гідним нагороди.

Переможець премії отримає рік безкоштовного навчання, поїздку в Дубаї на Global Education and Skills Forum 2020 і 250 тис. гривень премії, повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.

Зареєструватися можна на офіційному сайті: http://globalteacherprize.org.ua

"Я закликаю бути небайдужими і номінувати вчителів, яких ви вважаєте найкращими у своїй справі. Часто дійсно гідні вчителі дуже скромні і не можуть висунути себе на премію самостійно. Але талант і велика праця повинні визнаватися і винагороджуватися. Ця премія - можливість зробити вашого найкращого вчителя відомим усій Україні", - зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Окрім призів для вчителя, цьогоріч уперше передбачено додатковий приз для школи, де працює переможець, - сучасна бібліотека зі зручними робочими місцями і комп'ютерним обладнанням.

Цього року найкращого вчителя України оберуть серед десяти фіналістів. До складу експертного журі національної премії увійшли голова "Освіторії" Зоя Литвин, телеведуча і куратор премії Наталія Мосейчук, ініціатор і натхненник освітнього руху EdCamp в Україні Олександр Елькін, заступник міністра освіти і науки Вадим Карандій, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2018 Олександр Жук. Ще двох членів журі назвуть найближчим часом.

Нагадаємо, за два роки в національній премії Global Teacher Prize Ukraine взяли участь понад 5000 учителів. Переможець 2017 року - Пауль Пшеничка, учитель фізики з Чернівців потрапив до рейтингу "100 найвпливовіших українців" журналу "Фокус". Переможець премії 2018 року - викладач інформатики із Запоріжжя Олександр Жук, увійшов до рейтингу "30 under 30" за версією Kyiv Post і в топ-10 інноваторів України в рейтингу журналу "Фокус".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram