ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд оштрафував киянина за розміщення еротичних фото дружини на сайті Міносвіти

Чоловік розкаявся і пояснив, що діяв під впливом емоцій.

Суд оштрафував киянина за розміщення еротичних фото дружини на сайті Міносвіти
Фото: ТСН

Суд постановив знищити комп'ютер і оштрафував на 10 тис. гривень жителя Києва, який розміщував на сайті Міністерства освіти і науки еротичні фото своєї дружини, а також нецензурні висловлювання.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають "Українськi Новини".

Відзначають, що підсудний Дмитро Ніколаєнко, діючи за мотивами особистих неприязних відносин до своєї дружини, вчинив несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерної мережі.

"У липні 2017 року він з метою приниження і публічного висвітлення особистого життя, знаючи, що остання працювала в Міносвіти, спланував здійснити несанкціоноване втручання в комп'ютерну мережу міністерства шляхом розміщення на головній сторінці сайту www.mon.gov.ua фотознімків оголеної дружини і нецензурних висловів про останню. Реалізуючи свій злочинний умисел, вранці 11 липня 2017 року Ніколаєнко, використовуючи власний персональний комп'ютер, здійснив несанкціонований доступ до управління бази даних сайту Міносвіти, де отримав пароль адміністратора сайту. Після цього від імені адміністратора сайту на головній сторінці розмістив фото оголеної дружини і зробив нецензурні написи", - йдеться в повідомленні.

Ця інформація була доступна на сайті впродовж 40 хвилин, поки працівники міністерства вирішували, як завадити хакерському втручанню.

У вересні 2017 року злочинець вирішив повторити свій вчинок. 15 вересня він змінив головну сторінку сайту на фотографію дружини і зробив лайливі написи, адресовані їй.

Дії підсудного кваліфікували за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу.

Суд над зловмисником відбувся на початку квітня 2019 року. Чоловік повністю визнав свою провину і щиро каявся, просив суворо його не карати. Він пояснив, що діяв під впливом емоцій.

Суд вирішив покарати його штрафом у розмірі 10 200 гривень, а також ухвалив знищити системний блок і жорсткі диски його комп'ютера як речові докази.

Нагадаємо, в листопаді минулого року хакери зламали сайт Міністерства з питань окупованих територій і надсилали через нього спам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram