ГоловнаСуспільствоЖиття

Захоплених Росією українських моряків знову відправили на психіатричну екпертизу

Судове засідання заплановане наступного тижня.

Захоплених Росією українських моряків знову відправили на психіатричну екпертизу
Фото: EPA/UPG

У Росії стосовно 20 військовополонених українських моряків проведено комісійну комплексну амбулаторну психолого-психіатричну судову експертизу. Щодо ще чотирьох експертиза відбудеться до кінця тижня.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Фейсбуці.

Він також заявив, що адвокатів до моряків протягом проведення експертизи не допустили, тому такі дії слідства оскаржать.

"Всупереч запереченням захисту, експертиза все одно слідством призначена і проведена. Також слідство відмовило в задоволенні клопотань усіх адвокатів нашої команди про присутність під час проведення експертизи для надання юридичної допомоги військовополоненим. Ці дії слідства будуть оскаржені", - підкреслив Полозов.

Він також повідомив, що судові засідання з розгляду клопотання слідства про продовження строків утримання під вартою щодо військовополонених відбудуться наступного тижня. Точних дат Лефортовський районний суд Москви поки що не призначив.

"Орієнтовно 16-17 квітня", - прогнозує адвокат.

Нагадаємо, раніше, 8 квітня, військовополонених українців відвідала комісар Ради Європи з прав людини Дунья Міятович. Один з них - капітан 2-го рангу Денис Гриценко - розповів комісару РЄ про умови утримання в СІЗО. Повідомлялося, що Гриценко розмовляв з Міятович англійською мовою близько 10 хвилин, що обурило російського омбудсмена Тетяну Москалькову.

Українські моряки потрапили в полон після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них під час захоплення отримали поранення. У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими. Усі моряки перебувають у СІЗО на час проведення російського слідства.

У березні адвокат Полозов повідомляв, що Гриценка й інших захоплених моряків: Михайла Власюка, Андрія Драча і В'ячеслава Зінченка - вивозили в інститут Сербського в Москві для проведення психіатричної експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram