ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Втрат серед військовослужбовців немає.

За добу бойовики 13 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: facebook.com/pressjfo.news

За минулу добу російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції бійців операції Об'єднаних сил на Донбасі. У результаті обстрілу українські військовослужбовці не постраждали.

Про це повідомляє прес-центр штаба ООС у Фейсбуці.

"9 квітня російсько-окупаційні війська 13 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому сім разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 31 мінометна міна калібру 120 і 82 мм. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - йдеться в ранковому зведенні.

Також бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції українських військ дев'ять разів з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти і станкових протитанкових гранатометів - поблизу с. Павлопіль, з мінометів калібру 120 мм - поблизу селища Піски, з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - поблизу н.п. Широкине, двічі з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - у районі н.п. Гнутове, двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - в районі Авдіївки, зі станкових протитанкових гранатометів - у районі смт Верхньоторецьк, з ручних протитанкових гранатометів - в районі н.п. Гнутове.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв позиції українських військ чотири рази з мінометів калібру 120 і 82 мм - у районі н.п. Катеринівка, з мінометів калібру 120 мм - у районі н.п. Новоолександрівка, двічі з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї - в районі с. Золоте-4.

За даними розвідки, одного бойовика знищено, чотирьох поранено.

З початку поточної доби бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм і автоматичних станкових гранатометів у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у районі населеного пункту Піски.

Втрат серед особового складу ЗСУ не було. Втрати бойовиків уточнюють.

"Об'єднані сили дотримуються умов припинення вогню, при цьому надійно контролюють противника на лінії зіткнення", - підкреслюють у штабі.

Нагадаємо, протягом дня вівторка, 9 квітня, бойовики відкривали вогонь вісім разів. Втрат серед військовослужбовців не було, але під час розмінування водопроводу біля Зайцевого загинув сапер. Ще двоє співробітників ДСНС отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram