ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі під час розмінування водопроводу загинув сапер (оновлено)

Підрив піротехніків біля Зайцевого розслідують як теракт.

Фото: прокуратура Донецької області

Сьогодні вранці в "сірій зоні" на Донбасі загинув сапер Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще двоє людей отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вибух невідомого предмета стався близько 10:30 під час обстеження й очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів поблизу водопроводу насосної станції Сіверський-Донецьк-Донбас у районі населеного пункту Зайцеве.

Фото: прокуратура Доценкой области

У результаті вибуху загинув старший сапер відділення піротехнічних робіт, старшина служби цивільного захисту Олег Бойцов. Поранення отримали старший лейтенант служби цивільного захисту Д. Слепкань і старший сержанта служби цивільного захисту Є. Безкоровайний.

Проводяться заходи з евакуації піротехніків із "сірої зони". Обставини та причини події встановлюються.

Оновлення. Пораненим саперам надають всю необхідну медичну допомогу, повідомив глава Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

"Висловлюю глибокі співчуття родині сапера ГУ ДержНС України в Донецькій області Олега Бойцова, загиблого сьогодні біля Зайцевого. У Олега залишилося двоє дітей, дружина і батьки. Здоров'ям двох його соратників - Дмитра Слепканя і Євгена Безкоровайного - зараз займаються лікарі. Дмитра вертольотом доставили до Дніпра, Євгена оперують у Бахмуті. Тримаємо за хлопців кулаки і надаємо всю необхідну допомогу", - написав голова ОДА у фейсбуці.

У прес-службі прокуратури Донецької області інформують, що Костянтинівська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram