ГоловнаСуспільствоВійна

Оболонський суд оголосив капітана судна "Норд" Горбенка в розшук

Капітан арештованого судна не з'явився на чергове судове засідання.

Оболонський суд оголосив капітана судна "Норд" Горбенка в розшук
Владимир Горбенко
Фото: ntv.ru

Оболонський районний суд Києва 12 квітня ухвалив оголосити в розшук капітана керченського судна "Норд"Володимира Горбенка. про це повідомляє "Крим.Реалії".

Суд прийняв рішення після того, як Горбенко знову не з'явився на судове засідання. Представник прокуратури АРК попросив суд призупинити справу й оголосити Горбенка в розшук.

Прокурор надав суду відповідь СБУ на запит прокуратури АРК, в якій вказано, що Горбенка не змогли доставити на судове засідання шляхом примусового приводу, оскільки той перебуває в анексованому Криму.

Адвокат обвинуваченого Дмитро Щербина виступив проти клопотання звинувачення, заявивши, що точних даних про місце перебування Горбенка у прокуратури та суду немає.

Суддя Оболонського районного суду Києва Сергій Родіонов прийняв сторону звинувачення, оголосив Володимира Горбенка в розшук і призупинив справу.

Нагадаємо, Горбенко "пропав" у Києві ще взимку. Російські ЗМІ заявили про можливе викрадення капітана, проте через кілька днів стало відомо, що він виїхав до Криму за російським паспортом. Російська влада відмовилася коментувати роль спецслужб у поверненні капітана судна "Норд" в окупований Крим.

25 березня 2018 року Держприкордонслужба затримала сейнер "Норд" з 10 членами екіпажу на борту. Капітану судна Горбенкові закидають ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам країни). Його також було повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину - за ст. 249 Кримінального кодексу (незаконне ведення рибного видобувного промислу). Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства він перебував у родичів у Мелітополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram