ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

З 3 квітня всі медустанови первинної ланки перейдуть на модель фінансування "гроші йдуть за пацієнтом"

Оплата за кожного пацієнта, який підписав декларацію, становитиме 370 грн на рік.

З 3 квітня всі медустанови первинної ланки перейдуть на модель фінансування "гроші йдуть за пацієнтом"
Фото: Depositphotos

Період переходу медустанов первинки на нову модель фінансування "гроші йдуть за пацієнтом "закінчиться 3 квітня 2019 року. Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України оприлюднено на сайті МОЗ для громадського обговорення.

З квітня оплата медустановам первинки буде проводитися за єдиним тарифом - 370 грн на людину в 2019 році із застосуванням вікових коефіцієнтів.

Така модель фінансування дозволяє поліпшувати сервіс, орієнтуватися, перш за все, на потреби і комфорт пацієнта, в тому числі попередній запис, нове обладнання і увагу медперсоналу.

Нагадаємо, з липня 2018 року медустанови отримували за договорами з НСЗУ оплати за пацієнтів, які підписали декларації з лікарями медичного закладу ("зелений список"), і за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, які ще не підписали декларацію з лікарем ("червоний список"). Тариф за пацієнтів, які не уклали декларації, в 2018 році становив 240 грн на людину, незалежно від віку, а з січня 2019 року - 120 грн.

За рік з початку національної кампанії "Лікар для кожної сім'ї" дві третини жителів України - 26 млн осіб - вибрали своїх сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram