ГоловнаСуспільствоЖиття

Директорові Закарпатського облавтодору оголосили підозру в розкраданні 1,9 млн гривень

Керівник держпідприємства і топ-менеджери комерційної фірми розробили схему заволодіння грошима.

Директорові Закарпатського облавтодору оголосили підозру в розкраданні 1,9 млн гривень
Фото: Владислав Мусиенко

Співробітники Управління захисту економіки Нацполіції в Закарпатській області викрили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт доріг.

Про це повідомила прес-служба поліції у Фейсбуці.

На підставі зібраних матеріалів слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК. Відзначається, що оперативники зібрали докази причетності посадових осіб держпідприємства "Закарпатський облавтодор" до організації протиправної діяльності.

Так, встановлено, що директор держпідприємства і посадові особи комерційної структури розробили схему заволодіння грошима, виділеними на будівництво і ремонт доріг.

"Для проведення ремонтно-будівельних робіт облавтодор купував у комерційної структури бітум. Тільки вартість продукції була значно вищою за ринкову. Крім того, ця структура має ознаки фіктивності. Для встановлення суми завданих збитків було призначено і проведено низку експертиз", - повідомили правоохоронці.

Встановлено, що директор облавтодору та посадові особи товариства заволоділи близько 1,9 млн гривень. У четвер, 14 березня, директору було повідомлено про підозру за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу. Слідство триває.

Нагадаємо, в січні у Львові затримали директора приватного підприємства під час передачі як хабара $2 тис. поліцейським за непритягнення його і його дружини до кримінальної відповідальності за розкрадання коштів, виділених для капремонту дороги. У ГПУ пізніше уточнили, що йдеться про керівників ТОВ "Галшляхбуд" і "Галицькі дороги". Ці компанії підозрюють у розкраданні 245 тис. гривень під час ремонту автодороги в Дрогобицькому районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram