ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовив у переведенні Крисіна з торецької колонії в СІЗО СБУ

Прокуратура просила про переведення, щоб проводити засідання в присутності Крисіна.

Суд відмовив у переведенні Крисіна з торецької колонії в СІЗО СБУ
Фото: Катерина Серко

Дарницький суд Києва сьогодні, 15 березня, не задовольнив клопотання прокуратури у справі Юрія Крисіна, якого звинувачують у протидії учасникам Євромайдану і тортурах, про переведення його до слідчого ізолятора СБУ. Про це повідомила прокурор у справі Юлія Малашич, пише РБК-Україна.

Наступне засідання призначено на 3 квітня на 15:00.

"Так, суддя Просалова відмовила в задоволенні клопотання", - повідомила Малашич.

Уже майже рік у зазначеному кримінальному провадженні суд ніяк не може перейти до зачитування обвинувального акта. За цей час Юрій Крисін встиг відмовитися від адвоката Ігоря Василенка і найняти адвоката Валентина Рибіна.

Крисін перебуває в торецькій колонії, де відбуває термін покарання. На минулому засіданні прокурор Малашич клопотала про переведення Крисіна в слідчий ізолятор СБУ, оскільки обвинувачений постійно скаржився на погане відео і технічний зв'язок колонії з судом. Частина засідань не відбулася саме через технічні причини.

Нагадаємо, 13 червня Крисіна засудили до 5 років ув'язнення у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. Його також судять у справі про викрадення і тортури активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram