ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріарху Варфоломію присвоїли звання почесного доктора Києво-Могилянської академії

Митрополит Епіфаній передав Вселенському патріарху запрошення взяти нагороду.

Патріарху Варфоломію присвоїли звання почесного доктора Києво-Могилянської академії
Фото: EPA/UPG

Вселенському патріарху Варфоломію присвоєно звання почесного доктора Києво-Могилянської академії.

Як повідомляє прес-служба НаУКМА, вчена рада університету прийняла таке рішення 20 грудня 2018 року.

"Таким чином співтовариство Могилянки не тільки віддало належне релігійному служінню предстоятеля світового православ'я, а й, перш за все, відзначило його заслуги як вченого і популяризатора досліджень, особливо в галузі канонічного права", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на прохання НаУКМА предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній при особистій зустрічі передав Патріарху Варфоломію лист, що містить запрошення взяти цю нагороду.

Патріарх Варфоломій є авторитетним дослідником, фахівцем за канонічним правом, а також організатором міжнародних міждисциплінарних семінарів і симпозіумів за участю провідних світових вчених. Він має звання почесного доктора понад 30 університетів і освітніх установ по всьому світу, серед яких Єльський і Джорджтаунський (США), Афінський (Греція), Лондонський (СБ), Єрусалимський (Ізраїль).

Варфоломій навчався у богословській школі Халки, Мюнхенському університеті Людвіга-Максиміліана і Екуменічному інституті Боссе (Швейцарія); захистив докторську дисертацію з канонічного права на тему «Кодифікація церковних канонів і канонічний лад Православної Церкви» в Папському східному інституті; викладав у Папському григоріанському університеті; вільно володіє шістьма сучасними і двома древніми мовами.

Патріарх є автором численних наукових праць. У передмові до українського видання своєї книги Encountering the Mystery: Understanding Orthodox Christianity Today («Лицем до лиця з Таємницею: православне християнство в сучасному світі"), виданого видавництвом "Дух і літера", він особливо підкреслив давній історичний зв'язок Києво-Могилянської академії та Константинопольського ставропігійного Богоявленського братства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram