ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція закрила реабілітаційний центр "Твоя незалежність" під Тернополем

Чотирьох організаторів заарештовано за рішенням суду.

Поліція закрила реабілітаційний центр "Твоя незалежність" під Тернополем

Поліція Тернопільської області затримала власників реабілітаційного центру "Твоя незалежність" у селищі Велика Березовиця. Їх звинуватили в незаконному позбавленні волі (ч.3 ст.146 Кримінального кодексу).

Як повідомляють на сайті поліції, клієнтами закладу ставали люди, які потерпають від наркотичної, алкогольної залежності, за лікування яких родичі віддавали 10-30 тисяч гривень на місяць.

"Зловмисники робили з постраждалих «зомбі», наколюючи потужними препаратами, а родичам говорили, що реабілітацію потрібно продовжити, адже це процес тривалий. Як встановили детективи, були випадки, коли людей по дев'ять місяців не випускали на вулицю, тримаючи в задушливих кімнатах, де вікна були наглухо забиті", - йдеться в заяві поліції.

Серед послуг центру була також примусова доставка пацієнтів, коли людину силою забирали з дому, вантажили в автомобіль і везли "на лікування". Вона коштувала 2-2,5 тисячі гривень.

Організаторами центру були раніше судимий за зґвалтування і наркозлочини 39-річний киянин і його 32-річна дружина з Києва, 33-річний житель Волинської області і 25-річний житель Тернополя. Вони не мали ні медичної, ні психологічної освіти, ані ліцензії на лікувальну практику.

Усі четверо за рішенням суду перебувають під арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram