ГоловнаПолітика

Заступнику начальника одеського карного розшуку висунули підозру в розголошенні держтаємниці

Він "забув" поставити гриф на оперативні документи.

Заступнику начальника одеського карного розшуку висунули підозру в розголошенні держтаємниці
Фото: Сергей Нужненко

Заступнику начальника Управління карного розшуку поліції Одеської області Олександру Байову висунули підозру в розголошенні державної таємниці.

На сайті Генеральної прокуратури повідомляється, що факт розголошення держтаємниці виявило Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури під час розслідування "майданівського" кримінального провадження стосовно колишнього заступника начальника управління боротьби з незаконним обігом наркотиків столичної міліції Олександра Шевченка.

Було встановлено, що цей епізод стався вже 2016 року, коли Шевченко був заступником начальника управління з обслуговування південних областей Департаменту протидії наркозлочинності, а Байов був його підлеглим.

"Ведучи справу групи наркоторговців, вони «забули» поставити відповідні грифи на оперативні документи. У результаті з цими документами ознайомилися адвокати підозрюваних, і справа розвалилася", - розповіло "Думській" джерело в поліції.

На підставі зібраних доказів 21 серпня Шевченку повідомили про підозру за ч.3 ст.27 ч.2 ст.28 ч.1 ст.328 КК України (організація розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, за відсутності ознак державної зради або шпигунства), а його співучаснику - оперуповноваженому цього підрозділу (тепер працює в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області) - за ч.2 ст.28 ч.1 ст.328 КК України (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram