ГоловнаПолітика

Україна попросила Раду Європи допомогти з відбором суддів для Антикорупційного суду

У ВАКС повинні призначити 39 суддів.

Україна попросила Раду Європи допомогти з відбором суддів для Антикорупційного суду
Фото: runews.su

Україна звернулася до Ради Європи по допомогу з відбором суддів для Спеціалізованого антикорупційного суду.

Про це повідомив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми відправили офіційний запит на ім'я Генерального секретаря Ради Європи з проханням, щоб РЄ взяла участь у відборі суддів нового Антикорупційного суду", - сказав Кулеба під час прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

Він зазначив, що таке звернення направлено в Спеціальний комітет експертів Ради Європи з взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) та антикорупційний орган Ради Європи GRECO (Група держав проти корупції).

Нагадаємо, прийом документів на конкурс у Вищий антикорупційний суд проходить з 8 серпня до 14 вересня. У ВАКС повинні призначити 39 суддів. У відборі кандидатів також братиме участь Громадська рада міжнародних експертів.

Антикорупційний суд був створений в Україні 21 червня. 16 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Фонду державного майна та Київській державній міській адміністрації виділити для нього приміщення до 16 серпня.

2 серпня Вища конкурсна комісія суддів України оголосила конкурси на 78 вакантних місць у Верховному Суді і 39 місць у Вищому антикорупційному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram