ГоловнаПолітика

Волкер відвідає Україну 13-16 вересня

Зустріч американського дипломата з Сурковим поки що не підтверджена.

Волкер відвідає Україну 13-16 вересня
Фото: twitter

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер відвідає Україну 13-16 вересня.

Про це повідомив "Голос Америки".

Раніше візити Волкера відбувалися напередодні його переговорів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим щодо Донбасу, але цього разу російська сторона поки що не підтвердила доцільність наступної зустрічі.

"Я написав Суркову, чи вважає доцільною зустріч, щоб обговорити можливість миротворчої місії з мандатом ООН. Він відповів, що маємо певні розбіжності в позиціях. Утім ми спілкуємося", - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, остання зустріч Волкера і Суркова відбулася в Дубаї наприкінці січня. На ній сторони намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. За підсумками зустрічі голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що на ній не було досягнуто результату.

Після цього прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що переговори Волкера і Суркова "поставлені на паузу".

У російських ЗМІ також з'являлася інформація про можливу відставку Суркова. Серед причин називали, зокрема, провал його стратегії стосовно України. Однак 13 червня 2018 року Володимира Путін підписав указ про перепризначення Суркова своїм помічником, відповідальним за український напрямок і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією.

Після цього, в серпні, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що зустріч Волкера і Суркова пройде в осяжному майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram