ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено двох військовослужбовців

Бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено двох військовослужбовців
Фото: mil.gov.ua

За минулу добу бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях бійців Операції об'єднаних сил на Донбасі, в тому числі чотири рази з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Фейсбуці.

"Російські окупанти вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, танків, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Противник здійснював обстріли позицій Об'єднаних сил у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Золоте, Луганське, Авдіївка, Новомихайлівка, Красногорівка, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне і Широкине", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське, на Світлодарському - біля Луганського, на Маріупольському напрямку - в районах населених пунктів Гнутове і Лебединське противник застосовував міномети. Також поблизу Лебединського бойовики після тривалої перерви знову використовували танки.

У результаті двоє військовослужбовців Об'єднаних сил були поранені.

З початку поточної доби противник шість разів обстрілював позиції ЗСУ в районі Новолуганського, Гнутового, Павлополя і Лебединського, застосовуючи артилерію, міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети.

Нагадаємо, російський представник в ОБСЄ Олександр Лукашевич намагався зірвати візит Комітету з питань політики і безпеки Євросоюзу в Україні, поширюючи інформацію про нібито підготовлювану провокацію української сторони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram