ГоловнаСуспільствоПодії

Строковик у "Десні" випустив собі в голову 16 куль, - прокуратура

Конфліктів з командуванням частини або товаришами по службі прокуратура не виявила.

Строковик у "Десні" випустив собі в голову 16 куль, - прокуратура
Фото: facebook.com/desnaukr

Військова прокуратура Центрального регіону України провела розслідування загибелі солдата строкової служби в навчальному центрі "Десна" в Чернігівській області. Згідно з висновками прокуратури, солдат вчинив самогубство, випустивши собі в голову 16 патронів.

"Під час проведення досудового розслідування було проведено огляд місця події (ділянки місцевості на території об'єднаних складів озброєння військової частини), під час якої встановлено обставини, які свідчать про можливе самогубство загиблого солдата, а саме здійснення ним особисто пострілів чергою з автомата в голову. Такі висновки зроблені через положення тіла загиблого, розташування зброї і гільз (розліт до 0,5 м), часу, необхідного для відстрілу 16 патронів (а саме - 1,5 секунди), а також відсутність слідів боротьби, переміщення або волочіння тіла і т . ін.", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час допиту військовослужбовців, що проходили службу із загиблим і безпосередньо перебували в караулі з ним в той трагічний день, слідчі з'ясували, що солдат був у доброму гуморі, на сімейні проблеми не скаржився, нестатутні заходи до нього протягом військової служби не застосовувалися. Не виявлено також конфліктів з командуванням частини або товаришами по службі.

Зараз за поданням військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України призначено судову почеркознавську експертизу для встановлення авторства передсмертних записок. Крім того, буде проведено ще кілька експертиз - судово-медична і балістична.

Нагадаємо, 7 серпня приблизно о 20:50 на об'єднаних складах озброєння і військової частини виявили тіло солдата строкової військової служби 1997р., стрілка роти охорони однієї з військових частин, з вогнепальним пораненням голови.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв про те, що в середньому щотижня 2-3 військовослужбовці здійснюють самогубства. З них близько 80% мали ознаки посттравматичного синдрому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram