ГоловнаСуспільствоВійна

Київ сподівається на підтримку США в питанні вступу України в НАТО

Адміністрація Трампа активно обговорює це питання.

Київ сподівається на підтримку США в питанні вступу України в НАТО
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

У Києві сподіваються, що позиція США в питанні вступу України в НАТО буде вирішальною під час дискусій про євроатлантичні перспективи Києва з країнами-партнерами.

Про це заявив голова місії України при НАТО Вадим Пристайко на конференції в Києві, відповідаючи на питання LB.ua.

"У НАТО звичайно всі члени рівні. Але є, як у Оуела, рівніші, є менш рівні ... Ми очікуємо, що якщо один з лідерів НАТО буде налаштований так, як це обіцяв пан Болтон, то я думаю, що це рішення буде проходити простіше", - сказав Пристайко.

Раніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон після переговорів з українським керівництвом заявив, що Адміністрація президента США Дональда Трампа активно обговорює питання вступу України в НАТО.

"Адміністрація Джорджа Буша в 2008 році запропонувала, щоб для України та інших країн була прискорена програма прийняття в члени НАТО. Але з цим європейські колеги, на жаль, не погодилися. Але я думаю, що зараз наша адміністрація активно розглядає це питання, виходячи з інтересів України, кілька кроків було зроблено, але багато що залежить від України - яким чином вона виконає умови, і політичні, і військові. Але є прогрес", - сказав він.

При цьому, багато членів НАТО проти надання Україні членства в Альянсі.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель заявила під час візиту до Грузії 24 серпня, що Грузія не зможе вступити в НАТО і ЄС найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram