ГоловнаСуспільствоПодії

На Сєвєродонецькому "Азоті" сталася пожежа

За словами фахівців, викиди в атмосферу загрози здоров'ю не завдають.

На Сєвєродонецькому "Азоті" сталася пожежа
Фото: facebook.com/odalug

У Луганській області пожежники загасили пожежу на заводі "Азот" в Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє Луганська ВДА в Фейсбуці.

"Для ліквідації загоряння, що виникло на території цеху нейтралізації та очищення промислових стоків ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», були задіяні вісім одиниць спеціалізованої техніки та 20 чоловік особового складу ДержНС. Гасіння триває по периметру. Займання сталося на площі 2,9 га одного з шламонакопичувачів", - йдеться в повідомленні.

Займання сталося в минулу суботу, 25 серпня. Зараз вживаються заходи щодо запобігання задимлення міст Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Як повідомив начальник цеху НОПС Володимир Коритний, загоряння шломонакопичувача №1 цього цеху виявлено 25 серпня приблизно о 12.00. Увечері його локалізували, проте задимлення триває. Площа цього накопичувача, який використовувався з середини минулого століття до 2015 року включно, становить приблизно 11 га і доступ до місця загоряння обмежений.

Триває заповнення водою ділянок задимлення. Задіяні працівники підприємства, ДержНС, спеціалізована техніка з Рубіжного.

"Для ліквідації тління на шламонакопичувачі №1 за підсумками наради вирішено Сєвєродонецькому «Азоту» спільно з ГУ ДСНС в Луганській області задіяти резервні потужності для збільшення обсягу подачі води на об'єкт. Реалізовувати і інші заходи. За словами фахівців, викиди в атмосферу загрози здоров'ю не несуть. Однак людям з серцево-судинними захворюваннями і захворюваннями дихальних шляхів рекомендується тимчасово утриматися від тривалого перебування на відкритому повітрі. Також бажано тримати закритими кватирки і вікна", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Львові в ніч на 26 серпня вигорів склад з побутовою хімією і спортивним одягом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram