ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко підписав закон про пільги для учасників ООС

Військові матимуть ті самі гарантії, що й учасники АТО.

Порошенко підписав закон про пільги для учасників ООС
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає поширення пільг учасників антитерористичної операції на учасників операції Об'єднаних сил.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Забезпечуються і гарантуються права українського війська у зв'язку з проведенням операції Об'єднаних сил. Водночас, гарантується підвищення рівня соціального захисту українських військовослужбовців. І на сьогодні, я переконаний, що це той шлях, яким ми рухаємося в дуже правильному напрямку", - наголосив президент на зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних представництв України та військовослужбовцями Збройних сил під час робочої поїздки до Авдіївки.

Метою цього закону є забезпечення комплексного врегулювання питання соціального захисту громадян, які беруть участь у здійсненні заходів щодо гарантування національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Росії в Донецькій і Луганській областях, та інших питань, пов'язаних із здійсненням зазначених заходів.

Реалізація закону дасть можливість учасникам ООС отримати право на користування державними гарантіями, передбаченими для учасників АТО, ветеранів та учасників бойових дій.

Зокрема, передбачається право учасників ООС на отримання пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби.

Нагадаємо, операцію об'єднаних сил було розпочато 30 квітня 2018 року. Одночасно завершилася  антитерористична операція, що тривала чотири роки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram