ГоловнаСуспільствоЖиття

Архієпископ Климент отримав другу відмову на звернення про помилування Сенцова

"Сенцов повинен самостійно звернутися до президента РФ Володимира Путіна"

Архієпископ Климент отримав другу відмову на звернення про помилування Сенцова
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав другу відмову на звернення про помилування українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

Зокрема, у відповіді комісії з помилування Ямало-Ненецького автономного округу йдеться, що для початку процедури помилування Сенцов повинен самостійно звернутися до президента РФ Володимира Путіна з відповідним проханням в письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи.

"За підсумками розгляду складається висновок про доцільність застосування помилування і передається губернатору Ямало-Ненецького автономного округу. Губернатор округу на підставі матеріалів і висновків Комісії приймає власне рішення і вносить подання Президенту Російської Федерації про доцільність застосування помилування до цього засудженого", - йдеться в документі.

Як повідомив архієпископ Климент, він отримав аналогічну відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері Сенцова про помилування сина, яке він відправив 8 серпня в комісію про помилування.

Нагадаємо, в травні архієпископ Климент звернувся до Путіна з проханням звільнити кримських політв'язнів.

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані в Криму в травні 2014 року за звинуваченням "у організації терактів на півострові". У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

16 травня стало відомо, що Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. Він тримає її досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram