ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мінфіні розповіли про ситуацію з фінансуванням охорони складів боєприпасів у Калинівці

Відзначається, що кошти надійшли в повному обсязі відповідно до запиту відомства.

У Мінфіні розповіли про ситуацію з фінансуванням охорони складів боєприпасів у Калинівці
Фото: LB.ua

Фінансування бюджетної програми Міністерства оборони, яка передбачає заходи з охорони арсеналів в Калинівці Вінницької області, надійшло в повному обсязі відповідно до запиту відомства.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Відзначається, що фінансування здійснюється згідно з бюджетною програмою Міноборони "Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ".

На 2017 рік витрати на цю програму передбачено в сумі 140,8 млн гривень, що на 64,6 млн гривень, або 84,8%, більше в порівнянні з 2016 роком (76,2 млн гривень)

Відзначається також, що протягом 2017 року в Міністерство фінансів не надходило запитів про збільшення фінансування за програмою КПКВК 2101210.

"Міністерство фінансів вважає, що заяви генерального прокурора про можливу опосередковану провину Міністерства фінансів України в подіях, що сталися в Калинівці на військових складах, суто політичні і такі, що суперечать принципам діяльності прокуратури", - йдеться в повідомленні..

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко вважає пожежу на арсеналі Міноборони в Калинівці диверсією Росії. Крім того, він також заявив про несвоєчасне виділення коштів на посилення охорони арсеналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram