ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура підозрює екс-чиновника Міноборони в незаконній передачі під забудову військових містечок

При цьому фірми-забудовники існували лише на папері.

Прокуратура підозрює екс-чиновника Міноборони в незаконній передачі під забудову військових містечок
Фото: job-sbu.org

Військова прокуратура підозрює колишнього чиновника Міністерства оборони в незаконній передачі під забудову військових містечок.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

"За результатами однієї з перевірок встановлено злочинні дії колишнього начальника Західного управління капітального будівництва Міноборони, який намагався незаконним чином передати військові містечка приватним забудовникам", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом ведеться розслідування за ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Зазначають, що екс-чиновник уклав сім договорів на забудову військових містечок, у яких дислокуються військові частини, з приватними житловими комплексами. При цьому він не погоджував свої дії з оборонним відомством.

Слідство встановило, що підозрюваний уклав зазначені договори за дві доби за сприяння нотаріуса. При цьому фірми-забудовники існували лише на папері, а їхні керівники відмовилися надавати інформацію про укладені договори.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили печатку і документи Західного управління капітального будівництва Міноборони, яких він не повернув після відсторонення від посади. Також робоча група провела перевірку Західного управління капітального будівництва і виявила численні порушення в господарській і фінансовій діяльності.

У Міноборони триває перевірка діяльності керівної ланки для виявлення можливих корупційних зловживань.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує незаконне збагачення понад 10 чиновників Міноборони, військової прокуратури та СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram