ГоловнаСуспільствоПодії

Піротехніки знайшли близько тисячі вибухонебезпечних предметів в околицях Калинівки

Відкритих осередків горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається.

Піротехніки знайшли близько тисячі вибухонебезпечних предметів в околицях Калинівки
Фото: dsns.gov.ua

У районі населеного пункту Калинівка Вінницької області, де горіли склади з боєприпасами, піротехніки виявили 998 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 ранку 4 жовтня відкритих осередків горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігають. Піротехніки ДСНС продовжують виконувати заявки від населення з виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 358 заявок, з них виконано 358", - йдеться в повідомленні.

На наявність вибухонебезпечних предметів уже обстежено 18,876 тис. гектарів території. Зазначають, що проводиться також очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості за межами населених пунктів - у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу.

Фото: dsns.gov.ua

"Під час проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено, вилучено та передано представникам 48-го арсеналу 998 вибухонебезпечних предметів", - повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, близько 22:00 у вівторок, 26 вересня, на території арсеналу Міністерства оборони поблизу Калинівки почалася пожежа, а потім вибухи. З навколишніх сіл евакуювали понад 30 тисяч осіб.

Прокуратура назвала чотири версії пожежі в Калинівці. Перша - проникнення особи на територію військової частини і встановлення вибухового пристрою. Друга - вибуховий пристрій було вмонтовано в боєприпаси, які надходили у військову частину на зберігання. Третя - кримінальне правопорушення, вчинене працівниками, які встановлювали відеоспостереження на території частини. І четверта версія - кримінальне правопорушення, вчинене у зв'язку з порушенням порядку зберігання боєприпасів і їхнього технічного обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram