ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні стартувала урядова програма "Доступні ліки"

Пацієнти зможуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно.

Урядова програма "Доступні ліки" стартувала у суботу, 1 квітня.

"Тепер пацієнти зможуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою", - написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман у фейсбуці.

"Пацієнт зможе обміняти рецепт на безкоштовні ліки в будь-якій аптеці-учасниці програми "Доступні ліки", - додав прем'єр і поділився відеопрезентацією.

Програма з відшкодування ліків для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу (інсулінозалежний діабет) і бронхіальної астми передбачена постановою уряду від 9 листопада 2016 року.

У програму реімбурсації включені міжнародні непатентовані препарати Аміодарон, Амлодилін, Атенолол, Верапаміл, Гідрохлортіазид, Спіронолактон, Фуросемід, Дігоксин, Еналаприл, Ізосорбідуді нітрат, Карведілол, Клопідогрель, Метопролол, Нітрогліцерин, Симвастатин, Бісопролол (всі застосовуються для лікування серцево-судинних захворювань), Беклометазон, Будесонид, Сальбутамол (всі застосовуються для лікування бронхіальної астми), Метформін та Гліказид (обидва застосовуються для лікування цукрового діабету другого типу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram